Hoe ontstaan littekens?

Om begrijpen hoe een litteken ontstaat, is het belangrijk te weten hoe het verloop van wondgenezing plaatsvind. Een wond geneest in drie fasen. De ontstekingsfase duurt gemiddeld  één tot vier dagen vanaf het ontstaan van de wond. Gedurende deze tijd gaat het lichaam de wond reinigen start de eigenlijke wondgenezing waarbij littekenweefsel wordt aangemaakt. Het herstel duurt van de vierde tot de eenentwintigste dag. De bloedvaatjes, collagene vezels, lymfevaatjes en zenuwen gaan zich in deze fase herstellen. De rijpingsfase begint de eenentwintigste dag en kan wel tot een jaar (of langer) duren. De uiteindelijk gekozen behandelmethode is afhankelijk van de ernst van de littekenvorming.

Als huid-therapeutisch instituut behandelen wij huidproblemen zoals o.a. littekens ontstaan door:

  • acne
  • puistjes
  • grove huid

Welke methode?

  • Dermapen
  • Peelings
  • Dermaroller
  • Medische camouflage

Gratis consult bij onze huidspecialiste?

In ons huidadviescentrum kunnen wij de littekens eerst goed bekijken en kunt u terecht met al je vragen. Wij maken graag tijd vrij om al jouw vragen geheel vrijblijvend te beantwoorden, wil je dat wij op een vast tijdstip tijd voor je vrij maken dan kun je het beste even een afspraak voor een intake gesprek maken.

Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.

Vergoeding zorgverzekering

Deze behandeling wordt in veel gevallen gedekt door de zorgverzekering. Blitz Skincare is aangesloten bij de ANBOS en geregistreerd bij vrijwel alle zorgverzekeraars en is zodoende bevoegd om behandelingen uit te voeren voor de zorgverzekeraars.

Neem contact met ons op om te informeren over de mogelijkheden.

Gratis consult?

Omdat geen enkele huid hetzelfde is, starten wij de behandeling altijd met een gratis consult waarin we de huid eerst goed bekijken voordat we overgaan tot behandeling. Vul onderstaand formulier in voor een geheel vrijblijvend consult.