Kenmerken van een rokershuid

Wij hoeven niemand meer uit te leggen dat roken ongezond is! Bewezen is dat stoffen in tabaksrook een vernauwend effect op de bloedvaten in de huid hebben. Deze vernauwing vermindert de bloedtoevoer naar de huid. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstof en voedingsstoffen die essentieel zijn voor goed functionerende cellen in de huid. Dit leidt vaak tot een grijzige tot grauwe gezichtskleur. Vaak zie je door het roken ook sneller huidonzuiverheden en vaak rond de mond mee-eters.

Wat kun je zelf doen tegen een rokershuid?

Uiteraard is het beste stoppen met roken, maar als dat om wat voor reden dan ook niet lukt staan hieronder wat tips om toch je huid van binnen en buiten te beschermen.

  1. Reinig je huid 2x per dag met een milde licht schuimende reinigingsmousse om je huid tot in de poriën schoon te maken. Vraag gerust aan onze specialiste welke reiniging het beste is voor jouw huid.
  2. Scrub je huid gemiddeld 2x per week om je huid van dode huidcellen te ontdoen en onzuiverheden minder kans te geven. Daarnaast geeft het verwijderen van dode huidcellen je huid een mooie glans.
  3. Gebruik huidverzorging vol vitamine C en antioxidanten (dr. Murad vitamine C cleanser) om de weerstand van je huid te verhogen en haar meer te laten stralen.
  4. Eet veel groenten en fruit vol antioxidanten om je van binnenuit te beschermen tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen. Tevens hebben donker groene groenten (bijv. spinazie en komkommer) een ontgiftende werking. Vind je dit lastig, maak dan bijvoorbeeld dagelijks een groene smoothie.
  5. Slik dagelijks een goede vitamine C als supplement, sigarettenrook verhindert namelijk het ontgiftingsproces in je lichaam, waardoor vitamine C minder goed wordt opgenomen.

Behandelplan

Een rokershuid heeft meer verzorging nodig dan welke huid dan ook. Een goede reiniging, verwijderen van dode huidcellen, terugbrengen van de doorbloeding in de huid en het herstel van het vochtgehalte. Afhankelijk van het door ons geconstateerde huidprobleem stellen wij een behandelschema op.

Gratis consult?

Omdat geen enkele huid hetzelfde is, starten wij de behandeling altijd met een gratis consult waarin we de huid eerst goed bekijken voordat we overgaan tot behandeling. Vul onderstaand formulier in voor een geheel vrijblijvend consult.